Foderinfo

Der er forskel på hvor meget græs hesten spiser kontra hvor mange timer den går ude.

 

Forskere fra North Carolina State University har fundet frem til, at heste der går få timer på græs hver dag, spiser hurtigere og mere end de heste der går ude 24/7.
Det kommer måske ikke som den store overraskelse, for jeg tror vi er mange hesteejere der har oplevet at tage en hest fra stalden og lukke den på græs og så ellers nærmest ikke se den løfte hovedet fra den kommer ud til den skal ind igen. Til gengæld har man sikkert også lagt mærke til, at de heste der går i fx løsdrift tit står og kigger rundt, står eller ligger og hviler sig eller leget. De virker i det hele taget til at have en lidt mere afslappet tilgang til græsningen.

Og forskerne kunne da også under forsøget konkluderer det vi alle viste på forhånd. De heste der har færrest timer på fold, er dem der spiser mest per time. Men hvad der var mest spændende var faktisk, at de fik sat tal på hvor meget en hest rent faktisk spiser per timer.

Tallene gælder for en hest på 500 kg. og viser hvor meget græs tørstof hestens konsumerede per time.

Antal timer på græs Antal gram spist per time
24 timer/dagl. 350 g. per time
9 timer/dagl. 600 g. per time
6 timer/dagl. 750 g. per time
3 timer/dagl. 1.000 g. per time

Altså spiser en hest der kun får 3 timer ude på græs næsten tre gange så meget græs tørstof per time, som en hest der går ude 24/7. Det er tankevækkende og bestemt noget som er vigtigt at tage med, når man laver foderplaner. For der er meget stor forskel på, om hesten på de timer den går ude spiser 350 g. eller 1000 g. per time og så hvor meget foder den skal have ved siden af, for at være dækket ind.

Ovenstående passer også meget godt med min egen teori omkring heste/ponyer på græs, som kan læses her Heste på græs – De små nøjsomme og døgnfold på græs – MIN TEORI

 

 

© Denne artikel må ikke kopieres, eller på anden videredistribueres, uden skriftlig samtykke!!!