Foderinfo

Velkommen til FODERINFO


En hjælpende hånd i foderjunglen!!!

CAM00829

Pletgaardens Rubin, fotograf TMH

Fodring af heste, er noget som mange ikke kan overskue at skulle sætte sig ind i, måske fordi at de oplysninger der findes på nettet, kan være svære at forstå, selv for den mere erfarende. Det er grunden til, at jeg har valgt at lave denne hjemmeside. Jeg ville gerne lave en hjemmeside, som er let forståelig og giver et større kendskab til fodring af heste, til hestens behov og visse foderrelaterede sygdomme. Men hjemmesiden skulle også være forstålig for dem som ikke har bevæget sig ret meget i den verden før.

Grunden til at jeg går op i dette, er fordi, at korrekt fodring af heste, er så utrolig vigtigt, og alt for mange har ingen eller meget lidt viden omkring det – eller værre endnu, er ligeglade, så længe hesten bare kan bevæge sig under dem. Mange lader opstaldningsstedet stå for fodringen uden egentlig at vide, hvad der bliver fodret med på det pågældende sted. Desværre bliver der i mange store stalde fodret ud fra devisen om, at det skal være billigt. Derfor ser opstaldningsstederne mange gange mere på prisen af foderet, end på om det egentlig tilgodeser hestens behov og om det valgte foder, kan dække mange forskellige hestens individuelle behov – det kan det desværre sjældent. Og er hesten ikke dækket helt ind med fx vitaminer og mineraler, så kan den ikke yde det, der måtte blive forlangt af den. Især ikke, hvis rytteren forventer en hest der kan yde på topniveau i fx dressur eller springning.

Det er forståeligt nok, at dem, som har mindre viden omkring fodring af heste, stoler på dem, som har mere erfaring på området, end de selv. Men alt for mange hævder bare at vide en masse, uden egentlig at have, eller gide sætte sig ordentlig ind i tingene. Desværre findes der også alt for mange, som stadig holder på, at havre er vejen frem, selvom videnskabelige undersøgelser har dokumenteret, at DET ER DET IKKE!!!

Pga. det ovenstående har jeg valgt at lave denne hjemmeside, som alle kan bruge gratis, men ved siden af tilbyder jeg også at lave individuelle foderplaner. Da dette også er min store private interesse, har jeg investeret i foderprogrammet SundHest, sådan at jeg kan være 100% sikker på, at den foderplan jeg sender videre, dækker den pågældende hest korrekt ind. Alle mine foderplaner er 100% uvildige. Det betyder, at jeg ikke har kontrakt med eller er bundet af en bestemt foderproducent, ligesom i heller ikke vil finde reklamer fra foderproducenter her på hjemmeside – eller ville jeg ikke føle at jeg kunne stå helt inde for “100% vildig”.
Jeg laver foderplanerne ud fra, hvad jeg finder passer bedst til den enkelte hest, men jeg samarbejder selvfølgelig også med hesteejeren. For hvis ejeren ikke føler helt for den foderplan jeg ligger, så er der stor risiko for at vedkommende vil vælge at fodre anderlede, og dermed har hesteejeren spildt penge og jeg har spildt en masse tid, som jeg kunne have brugt anderledes. Derfor og jeg lytter altid til ejerens ønske til fodermærker, produkter og lignende* og ser om ikke jeg ud fra det, kan ligge en foderplan som dækker hesten 100% ind, og ellers finder jeg en måde at få den til at være 100% dækkende.
Jeg ligger selvfølgelig også foderplaner ud fra de produkter du har til rådighed**

Jeg håber, at du vil få et større kendskab og forståelse for fodring af heste. Har du brug for uddybelse af noget af det jeg skriver på hjemmeside, så må du gerne kontakte mig, via mail. Dog vil jeg i mine svar, ikke komme ind på hvad der kan tages for at være en foderplan.

Med den rigtige, individuelle fodring, kommer du længst!

 

Med venlig hilsen

Foderinfo

v. Trine M. Heide
En hjælpende hånd i foderjunglen!
www.foderinfo.com
foderinfo@post.com

 

 

* Der er enkelte fodermærker som jeg nægter at ligge foderplaner med, da jeg på inden måde kan stå inde for den foderplan der kommer ud af det. Spørg gerne hvis du vil vide det på forhånd, inden du eventuelt bestiller en foderplan.

**  Når jeg ligger en foderplan ud fra de produkter du har til din rådighed, kan der i nogle tilfælde være problemer med, at få foderplanen til at være helt dækkende. I disse tilfælde vil jeg komme med et eller flere forslag til hvad der skal til, for at gøre foderplanen 100% dækkende, uden at det vil koste dig en formue. Det kan fx være ved hjælp af et vitamin/mineral-tilskud, lucerne, fiberpiller, roepiller eller lignende. Sammen træffer vi den helt rigtig beslutning for din hest og dig.

 

© Denne artikel må ikke kopieres, eller på anden videredistribueres, uden skriftlig samtykke!!!

 

En tanke om “Velkommen til FODERINFO

  1. Anne Sofie Bjerregaard

    Hej jeg vil gerne høre dine priser på foderplaner Vh Anne Sofie Bjerregaard 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *